راهکار ThinClient

 

درباره ThinClient

در تعریف سخت افزاری تین‌کلاینت مي‌توان گفت که یک کامپیوتر با حداقل امکانات و پایین‌ترین میزان استفاده از  قطعات مکانیکی  می‌باشد.  در تعریف نرم‌افزاری تین‌کلاینت های باید گفت کامپیوتری است که با توجه به نوع کاربرد در اکثر موارد بخودی خود و به تنهایی قابلیت هر گونه استفاده و اجرای برنامه‌ای کاربردیرا ندارد. هرگونه عملیات فقط با توجه به تعریف‌های صورت گرفته توسط مدیر شبکه و بواسطه سرور انجام می‌شود.ظهور تكنولوژي تین‌کلاینت با هدف استفاده بهينه از منابع سخت‌افزاري سرورها (اعم از CPU، RAM و Hard Disk) و نرم‌افزاري (اعم از سيستم‌عامل‌ها، برنامه‌هاي كاربردي و برنامه‌هاي سيستمي) صورت گرفته است. اساس عملکرد در اين تكنولوژي پردازش به وسیله سرور و اجرای آن توسط تین‌کلاینت است. البته تعدادي از تين‌كلاينت‌ها سخت‌افزار نسبتا متوسطي براي اجراي نرم‌افزارهاي سبك مانند آفيس بصورت مستقل دارند.

پروتکل RDP و یا ICA به Terminal-Server مربوطه و یا به Desktop  راهکار مجازی سازی محیط کاربری و تکنولوژی تین کلاینت Thin-Client

انواع Thin-Client

 در دسته بندی انواع تین کلاینت ها ، براساس امکانات موجود  در تین کلاینت مانند : CPU ،RAM، عملیات ذخیره اطلاعات ،امکان نصب نرم‌افزارونوع سیستم عامل تین‌کلاینت و پروتکل‌های شبکه میزبان،دو نوع تین‌کلاینت  تعریف می‌گردد.

 

تین‌کلاینت‌های نوع اول :

این نوع تین‌کلاینت ها فاقد هرگونه CPU،هارد دیسک یا ابزار ذخیره اطلاعات به صورت داخلی و نیزفاقد سیستم عامل هستند . بصورت یک ترمینال به شبکه متصل گشته و با توجه به تعاریف صورت گرفته توسط سرور،کاربران به محیط ویندوز یا لینوکس دسترسی پیدا کرده و به اجرای نرم‌افزارهای اجازه داده شده توسط سرور می‌پردازند. به اين نوع تین‌کلاینت‌ها،‌Access Terminal يا Zero-Client  هم گفته مي‌شود.

تین‌کلاینت های نوع دوم :

 این نوع تین‌کلاینت دارای CPU مستقل، حافظه، ابزار ذخیره اطلاعات می‌باشد. در این تین‌کلاینت‌ها  قابلیت نصب سیستم عامل به صورت سفارشی EMBEDDED از دو گروه ویندوز و لینوکس وجود دارد. در اين نوع تين‌كلاينت نرم‌افزارهاي كاربردي سبك مانند Office بر روي تين‌ كلاينت نصب مي‌شوند و در طرف سرور نرم‌افزارهايي را كه بايد بصورت Client-Server اجرا شود، نصب مي‌شود. بنابراين در صورت از كارافتادن سرور كاربر قادر خواهدبود تعدادي از نرم‌افزارها را اجرا كند. سرور بصورت پيش‌فرض ذخيره سازي تمام فايلها را عهده‌دار است و ابزار ذخيره‌سازي تين‌كلاينت صرفا براي ذخيره‌سازي برنامه‌هاي سمت كلاينت استفاده مي‌شود.

دانلود مستند معرفی راهکار ThinClient

 

سیستم های پیشرفته ذخیره سازی

 

SAN & NAS Srorage

ارزشمند شدن اطلاعات در شبكه هاي كامپيوتري و حجيم شدن آن ، لزوم مديريت صحيح آن را مي طلبد. ابزارهاي قديمي مارا مجبور به استفاده از سخت افزارهاي منفرد كرده و ارتقا آن ها بدون ايجاد خلل در شبكه امكان پذير نبود و همچنين هرگونه گسترشي در سيستم زمان زيادي را طلب مي كرد و مديران شبكه مشكلات فراواني درخصوص مديريت اين سيستم ها داشتند لذا توليد كنندگان تجهيزات ذخيره ساز كاهش زمان و قيمت اين تجهيزات را با رعايت مديريت قوي و تمركز ذخيره سازي مدنظر قرارداده و اقدام به توليد ابزارهاي كارامد NAS و SAN نمودند.

SAN & NAS Srorage مجازی سازی virtualization


فوايد سيستم هاي ذخيره ساز جديد :

كاهش قيمت در ذخيره سازي حجم زيادي از اطلاعات تا 74%

كاهش زمان مديريت بر ذخيره سازي تا 50%

اطمينان به دسترسي اطلاعات و عدم قطعي

 

دانلود مستند معرفی سیستم های پیشرفته ذخیره سازی SAN & NAS

 

مروري بر سيستم ذخيره ساز :

سيستم ذخيره ساز داراي ساختار بلوكي انعطاف پذير از ماژول هاي سخت افزار و نرم افزار قدرتمند مي باشد. از مشخصه هاي اين سخت افزار انعطاف پذيري بالا با قابليت افزايش ظرفيت نا محدود مي باشد. توسط اين سيستم ها ، كاربري سطح بالا ، انتقال اطلاعات اتوماتيك و سرعت بازسازي اطلاعات تضمين مي شود. اين مجموعه توسط رابطي واحد ( Single Interface ) قابل مديريت مي باشد.
ساختار ماژولي سخت افزار ساختار سخت افزار استاندارد بوده و بصورت ماژولي عمل مي كند. همچنين امكان استفاده و نصب درايو هاي مختلف و همچنين Encloserها به آْن فراهم است.
ساختار نرم افزاري سيستم داراي نرم افزاري بسيار قدرتمند مي باشد امكانات مختلف مديريت بر سيستم و همچنين گزارشگيري هاي متنوع از خصيصه هاي بارز سيستم مي باشد.
رابط منفرد كارامد دسترسي به سيستم از طريق رابطي منفرد قابل انجام است. حتي به اين سيستم مي توان از طريق تلفن خانگي مرتبط شد . سيستم قابليت اخطار دادن را به مديرشبكه در هنگام بروز خطا فراهم مي آورد.

 

NAS يا Network Attached Storage
سيستم هاي NAS داراي دو قسمت NAS Server و NAS Storage هستند كه معمولا توسط رابط Ethernet يا FDDI ويا ATM به شبكه متصل مي شوند همچنين امكان ارتباط با شبكه را با فيبرنوري دارا هستند(Fiber Chanel) در برخي مواقع خاص امكان ارتباط NAS با حداكثر 30 Interface فراهم است.NAS Server داراي يك پردازنده و سيستم عاملي براي ارتباط با NAS Storage و شبكه مي باشد.
NAS Storage در درون خود از تكنولوژي SCSI يا Small Computer Systems Interface استفاده مي كند و آن را مي توان درهر جاي شبكه نصب نمود و براي ايستگاه هاي كاري و همچنين سرورهاي شبكه به اشتراك گذارد. سرورهاي شبكه از طريق پورت Ethernet با NAS ارتباط برقراركرده و از پروتكل هاي رايج دسترسي به فايل نظير NFS(Network File System)و (Common Internet File System) CIFS استفاده مي كنند. درصورتيكه ايستگاههاي كاري فاقد سرور باشند (Desktop Systems) ، NAS بصورت Serverless تنظيم مي شود و چنانچه شبكه داراي سرور است تنظيم آن به گونه اي است كه Load روي سرورها رامي كاهد. با اين سيستم مي توان همزمان به كاربران ويندوزي و يونيكسي سرويس داد.

NFS در اصل توسط شركت Sun Microsystem بنا نهاده شده است و برپايه Open Network Computing عمل مي كند. NFS را مي توان مرسوم ترين سيستم فايل در محيط هاي يونيكسي درنظر گرفت.CIFS سيستم فايلي است كه براي اينترنت ايجاد شده است و پرپايه SMB يا Server Message Block طراحي شده است كه در سيستم عامل هاي ويندوزي كاربرد دارد.CIFS را نمي توان جايگزين NFS دانست بلكه كامل كننده NFSمي باشد.
سه شركت اصلي NetApps، Auspex Systems و Sun Microsystem در زمينه NAS ها فعاليت مي كنند و شركت هاي شروع كننده اين تكنولوژي هستند. دو شركت NetAppsو Auspex محصول حود را در قالب يك Package ارائه مي دهند اما NAS Server و NAS Storage در توليدات Sun Microsystem مجزا هستند.

SAN يا Storage Area Network
برخلاف NAS يك SAN بصورت يك سرور كار نمي كند و درواقع امكاناتي را فراهم مي آورد تا اطلاعات بين زير سيستم هاي ذخيره ساز و سرور از طريق يك شبكه به اشتراك گذارده شده مبادله شود. SAN را درواقع مي توان مجموعه اي از قابليت ها و انعطاف پذيري ها دانست كه از فعاليت هاي سرور و سيستم ذخيره ساز روي شبكه حاصل مي شود. اين سيستم با فيبرنوري آميخته شده است و فيبرنوري پهناي باند بيشتر ، فواصل دورتر و سرعت بالاتر را به ارمغان آورده است. افزايش و كاهش سرور در اين سيستم بدون هيچگونه خللي امكان پذير است.


فايلر (Filer)
فايلر در واقع فايل سروري با حجم ذخيره سازي بسيار زياد مي باشد كه امكان BackUp و تهيه آرشيو از اطلاعات را فراهم مي آورد. فايلر ها را مي توان به عنوان NAS، سيستم هاي ذخيره ساز و يا حتي قسمتي از SAN درنظر گرفت. آن ها در به اشتراك گذاري اطلاعات نرم افزارهايي كه توسط فيبرنوري ، رابط هاي Ethernet و اينترنت مرتبط هستند بكار مي رود.
قابليت هاي يك فايلر خوب ، امكان گسترش ، نرم افزار مستقل ، راحتي مديريت آسان ، پشتيباني از پروتكل هاي مختلف شبكه ، ظرفيت بالا ، رعايت Redundancy در آن ، خروجي با ظرفيت بالا ، مشخصه هاي امنيتي و امكان اتصال به ابزارهاي خارجي تهيه نسخه پشتيبان نظير Tape Backup مي باشد.قيمت فايلرها از چند صد دلار شروع شده و تا 100.000 دلار متغير مي باشد.

كانال فيبر نوري يا Fiber Channel
در سيستم هاي پيشرفته ذخيره سازي براي رهايي از محدوديت سرعت انتقال داده ها ، ارتباط اجزاي مختلف سيستم از طريق فيبرنوري ميسر خواهد شد علاوه بر آن اصل Redundancy در اين ارتباط بايد رعايت گردد.


سيستم ذخيره ساز تركيبي :
با توجه به بزرگي ساختار شبكه و ميزان حجم اطلاعات مي توان دو استراتژي ذخيره ساز NAS و SAN را با يكديگر مرتبط كرده و سيستم هايبريد ذخيره سازي را ايجاد كرد.اين سيستم از مزاياي دوروش برخوردار بوده و اطمينان بيشتري را همراه خواهد داشت.

در سال هاي آينده با افزايش حجم اطلاعات روبرو خواهيم شد و نگهداري از آن ها تبديل به معضلي براي سازمان هاي بزرگ مي شود لذا به نظر مي رسد تكنولوژي فيبرنوري و ساختار SAN تنها راه حل مقابله با اين وضعيت است.اين سيستم مارا قادر خواهد ساخت تا به اطلاعاتمان از مسافت هاي زياد وبا سرعت بالا دسترسي داشته و ذخيره سازي اطلاعات را بطور متمركز و در حد سازمان هاي Enterprise برقرار كنيم. سيستم هاي NAS و SAN ادامه كسب و كار مارا سبب گشته ،امكان Backup و Restore اطلاعات را ايجاد كرده و آينده نگري در افزايش ظرفيت ها را به راحتي امكان پذير مي سازد.

 

دانلود مستند معرفی سیستم های پیشرفته ذخیره سازی SAN & NAS

خانه VMware

گروه پالنت شرکت پال نت palnet group network گروه پال نت شرکت پال نت network engineering company خانه وی او ویر vmware esx vsphere  خانه VMWare یکی از دپارتمان های تخصصی  گروه پال نت  می باشد که در سال 1390 و به منظور ارائه سرویس های تخصصی تر در حوزه مجازی سازی زیرساخت شبکه شکل گرفت.   این مجموعه اولین شرکت ایرانی است که در زمینه راهکارهای مجازی سازی زیرساخت، فعـاليت تخصصي و متمـرکـزی را آغـاز كـرد و برای اولین بار در ایران کارگاه های آموزش جامع محصول VMWare  را به صورت کمپ های کاملا عملی و تخصصی در محل شرکت برگزار نموده است. فعالیت اصلی این مجموعه در زمینه تکنولوژی های مجازی سازی زیرساخت با استفاده از راهکار های شرکت VMWare می باشد.